SMRDE VAM NOGE, ONDA IMATE OZBILJAN PROBLEM: Vašem organizmu nešto nedostaje

Sasvim je normalno da svaki organizam ima specifičan miris, ali ako je on u normalnim granicama.

Loading..

Neugodan miris na nogama je česta pojava kod većine ljudi. Neugodan miris najčešće se pojavljuje kada ne vodimo dovoljno računa o ličnoj higijeni, pa bismo trebali što češće da peremo i nejgujemo noge. Počnite više pažnje da posvećujete određenim dijelovima tijela, kao što su noge i pazuh.

noge-stopala

Ovo su dijelovi tijela na kojima dolazi do najčešće pojave neugodnih mirisa, a to je iz razloga što se oni lako i brzo znoje, te predstavljaju idealno mjesto na kojem se bakterije razvijaju.

Neugodan miris može da se pojavi i kada ne uzimamo zdravu hranu. Preporučljivo je da u ishranu uvedete hranu obogaćenu sa cinkom, jer on djeluje i učestvuje u detoskikaciji organizma, a samim tim uklanja i neugodan miris.

noge

Konzumiranjem ovih namirnica polahko će doći do uklanjanja neugodnih mirisa.

Ali, neugodan miris može da se spriječi mirisnim i ugodnim kupkama koje se lako spremaju. I što je najbolje gode vašim stopalima.

Loading..

noge1

Kupka od ruzmarina i žalfije

Potrebno vam je – kašičica suvog ruzmarina i pola kašičice suhe žalfije

Priprema: Lavor napunite vrelom vodom u koju ćete dodati biljke. Ostavite da se malo rashladi i potopite stopala dva puta na dan po pola sata.

noge2

Kupka od limuna i sode bikarbone

Potrebno vam je – četvrtina šoljice sode bikarbone, osam šoljica vode, sok jednog limuna Priprema:Sve sastojke pomiješajte s mlakom vodom i potopite stopala 15 – 20 minuta.

 

 

IZVOR: Novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *