LIJEK ZA SVE BOLESTI! Sjeme ove biljke je ČUDO PRIRODE: Ima ANTIKANCEROGENO dejstvo i spriječava upale

Sjeme ove svete biljke ima dugu istoriju liječenja u kineskoj i ajurvedskoj medicini, a pojedina istraživanja su dokazala njegove brojne benefite po zdravlje.

q

 

Sjeme bosiljka bogato je kalcijumom, gvožđem i magnezijumom, pa odlično utiče na zdravlje kostiju, funkcionisanje mišića i pozitivno deluje na produkciju crvenih krvnih zrnaca. Zbog toga se sjeme bosiljka naročito preporučuje osobama koje ne jedu meso i mliječne proizvode.

Takođe, bogato je vlaknima, pa osim što pomaže da organizmu obezbjedimo dovoljnu dnevnu dozu vlakana, utiče na zdravlje creva, smanjuje apetit, reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje loš holesterol.

qw
Sjeme bosiljka bogato je antioksidansima flavonidima i drugim polifenolima, pa tako štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala, ima protivupalno, antibakterisjko i antikancerogeno dejstvo na organizam.

qww

Loading..

Ovo sjeme je odlična alternativa za čia sjemenke i mnogi ga preporučuju zato što sadrži omega 3 masne kiseline. Sjeme bosiljka koristi se tako što kašiku sjemena treba potopiti u čaši vode. Ove sjemenke možete koristiti u pripremi smutija, supa, palačinaka, pasti, hljeba i ovsenih kaša.

qq

Napomena: Prije upotrebe sjemena bosiljka važno je da se konsultujete sa ljekarom!

 

 

Loading..

 

IZVOR: Novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *