KLJUČNI DOKAZ, SAD JE SVE GOTOVO: Evo kome PRIPADA k*v pronađena U ZORANOVOM AUTU!

Vještačenje traga krvi pronađene na zadnjem sjedištu auta koji su vozili Marjanovići u vrijeme ubistva pokazalo je da je ona pripadala upravo Jeleni Marjanović, saznaje “Blic.rs”.

Naime, ovo je ujedno bio i posljednji od pet dokaza koji su dodatno vještačeni po nalogu suda.

jelana-marjanovic-foto-privatna-arhiva-4-1000x0

Kako „Blic“ saznaje, tužilac će narednih dana donijeti odluku da li će ponovo uzeti izjavu od Jane, maloljetne kćerke Zorana i Jelene Marjanović. Nakon toga očekuje se podizanje optužnice.

– Vještak je utvrdio da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sjedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Riječ je o kapljičastom tragu koji je dospio na to mejsto ili prskanjem iz rane ili odbačajem s okrvavljenog predmeta, odnosno dijela tijela. Trag je bio malih dimenzija, svega par milimetara, ali po intenzitetu predstavlja jači trag krvi koji je prilikom nastanka morao biti vidljiv – stoji u vještačenju.

jelena-marjanovic-2

Loading..

Prema riječima veštaka, starost tragova krvi je nemoguće precizno utvrditi.

Loading..

– Od trenutka nastanka do trenutka kada su ga forenzičari pokupili, trag je većim dijelom bio uklonjen. Što se tiče starosti traga, imajući u vidu njegovu veličinu i intenzitet, može se pretpostaviti da je on relativno svjež. Prilikom utvrđivanja da li je riječ o krvi ili ne, korišten je rastvor „luminolom“ – stoji u zaključku.

jelena-marjanovic-krsmanovic-zoran-marjanovic

Podsjećamo, pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno beživotno tijelo nađeno je dan kasnije.

Izvor (novi.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *