DEI KRENULA VODA U PLUĆIMA, LEKARI HITNO REAGOVALI: Njeno stanje mnogo je teže nego što se usuđuju da kažu!

Trebaće joj mnogo snage, oporavak će biti dug, ali nije nemoguć

Voditeljka Dea Đurđević, koja je teško povređena u saobraćajki 7. februara, još uvek je u na odeljenju intenzivne nege, gde lekari čine sve da bi ruku koja joj je bila iščupana vratili u funkciju.

Iako se danima priča o tome kako je Dea sada odlično i stabilno, te se samo čeka da joj se vrati funkcija leve ruke, realnost je kako izvor za portal Espreso tvrdi, dosta drugačija.

Dea Đurđević
Dea Đurđevićfoto: Printscreen

Voditeljka osim ruke koja joj je bila otkinuta ima i druge teške povrede, pa će oporavak biti navodno mnogo komplikovaniji nego što je to u javnosti predstavljeno, a kako iz izvora saznajemo, kod Dee su pored ostalih lomova, trenutno najkritičnija pluća.

Loading..

“U poslednjih nekoliko dana bilo je nekoliko komplikacija, ali je trenutno najveći problem sa Deinim plućima. Skuplja joj se voda od ležanja, i lekari su morali hitno da reaguju kako bi joj tu vodu izvadili. Ovo na žalost nije jedina komplikacija i sumanuto je pričati o tome da je ona dobro. Naravno da nije dobro, i nije ni realno da bude dobro neko ko je imao toliko tešku nesreću kao što je Dea imala. Ona je sva izlomljena, a pored lomova butine i potkolenice, najteža je povreda karlice. Samo za to se u bolnici leži minimum tri nedelje, a da ne pričamo onda o ovom ostalom. I tu je naravno ruka koja jeste prišivena ali dok Dea ne izađe iz šoka, u kom se još uvek nalazi, ne može se znati da li je funkcionalna ili nije”, priča za Espreso izvor blizak voditeljki i objašnjava:

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: Filip Plavčić

“Očekuje se da će iz stanja šoka izaći tek za jedno nedelju do deset dana. Za ovako teške nesreće kao što je njena, stanje šoka ume da potraje i duže. Ona zna šta joj se desilo, ali i dalje je to neko polusvesno stanje, gde ona stvari i dalje ne prihvata racionalno. S obzirom na to da ne može da ustaje iz kreveta, nego je vezana za njega, postavljen joj je kateter, a zbog lomova, cela je u cevima kojima je fiksirana”, kaže naš izvor i objašnjava koliko je u stvari Dea imala sreće u nesreći:

“Kako god to zvučalo, ona je u stvari imala sreće što je prethodno imala taj udes. Jer bez obzira na to što je to bio mali udes, ona je već tad nalučila adrenalin, i to je pomoglo, da ostane svesna svega i kada je usledilo sve ono ostalo. Telo je već bilo pod adrenalinom, i na neki način već pripremljeno za ono što se posle desilo. Tu se onda nalučio još jači adrenalin, pa zbog toga nije imala ni unutrašnja krvarenja, i mogli su odmah da joj prišiju ruku. Tog momenta kad se sve desilo, ona je bila u stanju teškog šoka, zbog kog je reagovala tako kako jeste. Inače ona tada ničega nije bila svesna. Trenutak kad je prvi put shvatila šta se dešava je onaj kada su je doveli u bolnicu, i kad je tamo stigla. Ona je tek tad shvatila da je ostala bez ruke. Tad je pitala lekare “zašto idemo na operaciju, šta ćete da mi radite”, rekli su joj “da vam prišijemo ruku”, i tek je tada registrovala, ali je ostala mirna”, navodi izvor blizak voditeljki i nastavlja:

Dea Đurđević i dalje se nalazi na VMA, u šok sobi
Dea Đurđević i dalje se nalazi na VMA, u šok sobifoto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Ilustracija

“Nije ona tada imala nikakve bolove, ništa. Tek kada je telo izašlo iz tog prvog najvećeg šoka i kada je adrenalin malo popustio, krenuli su jaki bolovi, zbog kojih je na morfijumu većinu vremena”, kaže izvor za Espreso.

Dea Đurđević već 20 dana leži na VMA, pa iako su doktori entuzijastični kada je reč o njenom slučaju, izgleda da Deu čeka mnogo duži i teži oporavak nego što je to u javnosti prikazano.

Loading..

Izvor (espreso.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *